Huippunäyttelijät 2010-luvun Suomessa

Suomalainen näyttelijäkenttä on todella kasvanut 2010-luvulla – näyttelijät ovat median valokeilassa aivan uudella tavalla verrattuna menneisiin vuosikymmeniin. Suomalaisten keskuudesta nousee vuosittain esille monia uusia huippunimiä ja erittäin lahjakkaita näyttelijöitä. Onkin mielenkiintoista välillä katsoa, ketkä ovat tämän hetken kuumimpia nimiä suomalaisten näyttelijöiden keskuudessa.

Tästä artikkelista voit lukea tämän hetken suosituimmista näyttelijöistä lisätietoa. Ehkäpä olet artikkelin lukemisen jälkeen mukavasti inspiroitunut, ja lähdet vaikkapa katsomaan kotimaisia elokuvia! Suomalaisia elokuvia katsomalla tuet nimittäin myös kotimaista taidetta. Ja jos kaipaat menoihin pientä arjen rahoitusapua, voit katsoa apua esimerkiksi rahoitukseen -keskittyviltä sivustolta. Tälläinen palvelu löytyy esimerkiksi https://www.freedomrahoitus.fi/ -osoitteella netistä. Näin voit mennä esimerkiksi elokuvateatteriin katsomaan uusimmat suomalaiset tuotannot!

Antti Holma – aikuisten viihdyttäjä

Antti Holma on kiistatta yksi 2010-luvun suosituimpia näyttelijöitä, niin lavoilla, elokuvissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Mutta mistä Holman suosio ja aikuisten kiinnostus Holmaa kohtaan johtuu?

Antti Holma on erinomainen näyttelijä, jonka suorituksia on ilo katsella ruuduilta ja näyttämöiltä. Antti Holmassa kiinnostaa kuitenkin ammatillisten suoritusten lisäksi erinomainen persoona – suora, aikuisiin vetoava ja rehellinen huumori uppoaa erityisesti nuoriin aikuisiin. Antti Holma on niittänyt suosiota myös erityisesti nuorten parissa tekemällä yhteistyötä tubettaja Papananaaman eli Sini Laitisen kanssa. Elokuvien saralla Antti Holman yksi suurimpia suorituksia on ollut rap-artisti Cheekistä kertova elokuva Veljeni vartija.

Alina Tomnikov – monilahjakkuus

Vuonna 1988 syntynyt Alina Tomnikov on melko tuore, mutta sitäkin suositumpi nimi suomalaisten näyttelijöiden kategoriassa. Alina Tomnikov on nuoresta iästään huolimatta äärimmäisen monipuolinen näyttelijä, myös oman kulttuuritaustansa kautta. Tomnikovin isä on venäläinen, ja näyttelijä puhuukin äidinkielenään sekä venäjää että suomea. Alina Tomnikov puhuu sujuvasti myös kolmea muuta kieltä, mikä voi olla yksi syy siihen, että Tomnikov on myös lahjakas ääninäyttelijä.

Alina Tomnikovin tunnetuimpia rooleja ovat lavalla esitettyjen näytelmäroolien lisäksi monet sivuosat Suomen suurimmissa TV-sarjoissa, kuten Sykkeessä, Ivalossa ja Downshiftaajissa. Yksi uusimpia rooleja on vuoden 2019 puhutuimmassa kotimaisessa lastensarjassa eli uusissa Muumeissa, missä Alina Tomnikov ääninäyttelee Niiskuneitiä.

Iina Kuustonen

Kuten aiemmin esitelty Alina Tomnikov, myös Iina Kuustonen on nuori nainen ja näyttelijänä huippulahjakkuus. Vuonna 1984 syntynyt näyttelijä on ehtinyt niittää monia huippurooleja uransa aikana suomalaisessa tv- ja elokuvatuotannossa. Iina Kuustonen on tullut tutuksi monista menestyneistä suomalaisista sarjoista, kuten Syke, Downshiftaajat, Ivalo, Helsingin Herra, Roba, Kingi ja Klikkaa mua.

Kuten monet ammattinäyttelijät Suomessa, myös Iina Kuustonen on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi. Opiskelut Helsingin Teatterikorkeakoulussa hän on saattanut valmiiksi vuonna 2011. Iina Kuustonen on tunnettu myös teatterirooleista, mutta erityisesti Kuustonen on tunnettu tv- ja elokuvatuotantojen lisäksi ääninäyttelijänä. Isoimpia ääninäyttelijän rooleja Iina Kuustonen on tehnyt esimerkiksi lastenelokuvissa, kuten Croodit, Näin koulutat lohikäärmeesi ja Kung Fu Panda.

Lauri Tilkanen

Neljäntenä ja viimeisenä esittelemme tässä artikkelissa 2010-luvun näyttelijöistä nuoren miehen nimeltä Lauri Tilkanen. Tilkanen on tunnettu hurmurimaisesta ulkonäöstään ja valloittavista näyttelijäntaidoistaan. Myös hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta, kuten monet huipputason kollegansa Suomessa.

Tilkanen tunnetaan erityisesti rooleistaan Karppi-, Syke- ja Nymfit -sarjoissa. Muita roolisuorituksia hän on tehnyt esimerkiksi elokuvissa Olavi Virta, Yösyöttö, Härmä, Kesäkaverit ja Ei Kenenkään Maa. Tilkanen näytteli myös ulkomaillakin mainetta ja kunniaa niittäneessä Tom of Finland -elokuvassa.