Unelmien lomamatkalle Hollywoodin supertähtien jalanjäljissä

Kukapa ei olisi sinne halunnut ainakin jossakin vaiheessa elämäänsä matkustaa; palmujen reunustamat kadut, luksuskaupat, menevä yöelämä ja tietysti maailmankuulu maamerkki, joka muodostaa matkailijan huulilla sanan “Hollywood”. Elokuvamaailman suurimpien tähtien, Oscar-voittajien, maailmaa kiertäneiden artistien, huippusuosittujen juontajien ja millä tahansa muulla tavalla julkkisten kullanhohtoisessa maailmassa mukana elävien ihmisten arki vaikuttaisi meidän tavallisten tallaajien silmissä olevan yhtä juhlaa.

Hyppää Hollywoodin tähtien elämään lainarahalla

Ei siis ole ollenkaan outoa, miksi tuo Los Angelesissa sijaitseva kuuluisa kaupunginosa vetää puoleensa miljoonia vierailijoita joka ikinen vuosi. Tuo kaupunki, jota historian suurimmat ja arvostetuimmat legendat ovat asuttaneet, ja jonka ravintoloissa, baareissa ja hotelleissa ovat viihtyneet niin Charlie Chaplin, Greta Garbo, Quentin Tarantino, Natalie Portman, Johnny Depp kuin Rolling Stones, on monien matkailijoiden “Bucket Listilla” syystä. Hollywood Boulevardin kuuluisat teatterit ja ennen kaikkea tänä päivänä jo kilometrien mittainen julkkisten nimikirjoituksilla laskostettu Walk of Fame ovat yksiä maailman suosituimmista nähtävyyksistä.

On sanomattakin selvää, että rapakon ylittäminen ja yhdessä maailman kalleimmista kaupungeista vieraileminen vaativat myös jonkin verran riihikuivaa. Lennot, kuljetukset, majoitus, aktiviteetit, ruoat, juomat, viihde, vakuutukset… Kaikki nämä tekijät edellyttävät tietysti sitä, että lomamatkalle on varauduttu riittävästi rahaa.

Monet aloittavat unelmiensa lomamatkaan valmistautumisen säästämällä. Toiset onnistuvat siinä nopeammin kuin toiset. Aina palkkapussista ei kuitenkaan jää riittävästi rahaa varsinkaan kaukomatkan kustantamiseen, jolloin on syytä miettiä, millä muilla keinoin lomamatka olisi mahdollista kustantaa.

Yksi vaihtoehto Hollywood-matkan kustantamiseksi on lainaraha. Tällöinkin matkaan kannattaa valmistautua säästämällä mahdollisimman paljon ja hakemalla lainaa vain puuttuvalle osalle, sillä mitä vähemmän lainaa joudutaan ottamaan, sitä vähemmän siitä joudutaan myös maksamaan korkoa ja muita kuluja.

Koska lainahakemus on helppo täyttää kokonaan verkossa, erillisiä lainaneuvotteluita ei tarvita. Luotonmyöntäjien automatisoitujen luottoprosessien ansiosta ensimmäiset lainatarjoukset voivat saapua jo muutaman minuutin sisällä. Jos edulliset lennot ovat jo löytyneet, mutta omat rahat eivät riitä niiden ostoon, vakuudeton laina voikin tällöin olla kaikkein nopein tapa napata tarjouslennot mukaansa ennen kuin on liian myöhäistä.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa ennen lomamatkan varaamista?

Vakuudettomien lainojen kanssa kannattaa olla aina tarkkana. Ensimmäistä lainatarjousta ei kannata samalta istumalta hyväksyä, sillä pankkien ja rahoituslaitosten välisissä lainatarjouksissa voi esiintyä suuriakin eroja, vaikka lainahakemus olisi täsmälleen sama.

Tällöin fiksuinta on selvittää, mikä luotonmyöntäjä tarjoaa kaikkein edullisinta lainaa. Lainojen kilpailutus tapahtuu käytännössä niin, että lainahakemus täytetään suoraan Rahalaitoksen sivuilla, jolloin vertailupalvelu välittää lainahakemuksen yhteistyökumppaneilleen. Tämän jälkeen yhteistyökumppanit tekevät omat lainatarjouksensa lainahakemuksessa annettujen tietojen ja luottotietojen tarkistuksen perusteella.

Lainatarjouksia vertailtaessa huomiota kannattaa kiinnittää ennen kaikkea lainan todelliseen vuosikorkoon, johon lasketaan mukaan lainan nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainaan liittyvät kulut, olivat ne sitten kertamaksuja tai kuukausittain perittäviä palvelumaksuja. Tällä tapaa voidaan selvittää kätevästi, mikä lainoista tulee todellisuudessa kaikkein edullisimmaksi.

Lainojen kilpailutus voi lainasummasta riippuen auttaa säästämään merkittäviä summia rahaa. Kun lainatarjousten joukosta valitaan kaikkein edullisin laina, korkokuluissa säästetyt rahat voidaan käyttää huomattavasti mielenkiintoisempaan tarkoitukseen: vaikkapa ylellisistä cocktaileista nauttimiseen muun muassa Humbhrey Bogartin suosimassa Hollywoodin Musso & Frank Grill –baarissa!