Suomi kuvauspaikkana

Suomi tunnetaan kuvauksellisena paikkana, jossa riittää kaunista luontoa aina metsiköistä järviin ja saariin. Monet ulkomaiset elokuvantekijät ovat halunneet tulla kuvaamaan kohtauksia tai jopa koko elokuvan Suomeen. Suosituin kuvauspaikka on Helsinki ja sen ympäristö. Toki myös esimerkiksi Lappia ja vanhoja kaupunkeja, kuten Porvoota, on käytetty paljon elokuvien kohtauksissa. Vuonna 1983 kuvattu Michael Aptedin Gorkin puisto on yksi ulkomaisista elokuvista, joissa Suomi esiintyy. Helsingin Kaisaniemen puisto on toiminut pääasiassa esittämässä Gorkin puistoa Venäjällä, koska kuvausryhmää ei päästetty Neuvostoliittoon. Elokuvan alussa vilahtaa myös suomalainen näyttelijä Arto Jokinen, joka on saanut kyseenalaisen roolin näytellä elokuvan alussa löytyvää ruumista. Elokuva on kuitenkin tunnettu ympäri maailman ja se on tuonut Suomelle mainetta.

Lappi kuvauspaikkana

Suomen luonnosta löytyy kuvauspaikkoja

Suomen luonto tarjoaa monenlaista inspiraatiota elokuviin. Varsinkin Lappi koetaan erittäin mysteerisenä ja kiehtovana paikkana. Vuodelta 1976 löytyy tunnettu sotaelokuva Kotka on laskeutunut. Elokuvasta löytyy kohtaus, joka on kuvattu kokonaan Rovaniemen rautatieasemalla. Elokuvassa esiintyy myös suomalainen jo edesmennyt näyttelijä Åke Lindman. Lapissa ja Kainuussa on kuvattu myös sellaisia kotimaisia elokuvia kuin Napapiirin Sankarit I, II ja III. Varsinkin Ylläs muistetaan noista elokuvista todella hyvin. Koska indie-elokuvat ovat nousemassa muotiin, on jokaisella mahdollisuus käyttää Suomen luontoa hyödyksi ja alkaa tekemään elokuvia. Uusi verkkokauppa trendly.fi tarjoaa kaikki asusteet ja välineet, mitä näyttelijät ikinä sattuvatkaan tarvitsemaan.

Helsingissä tapahtuu

Helsinki on tietenkin Suomen suosituin kuvauspaikka. Sieltä löytyy lukuisia puistoja ja kaupunkiympäristöä, jossa voidaan kuvata mitä erikoisempia kohtauksia. Vanhoista elokuvista voidaan mainita Komisario Palmu -sarja sekä Pekka ja Pätkä -elokuvat, joista kaikki on kuvattu kokonaan Helsingissä. Uudemmista elokuvista voidaan mainita Rööperi, joka on kuvattu Helsingissä useassa eri kaupunginosassa. Siinä esiintyvät liikkeet ovat oikeassa elämässäkin toimivia liikkeitä. Suosituimmat kuvauspaikat suomessa siis löytyvät pääkaupunkiseudulta ja Lapista. Pienempiä elokuvia on toki kuvattu myös tuntemattomammilla paikkakunnillakin.